недеља, 27. август 2023.

TREADSTONE

TREADSTONE je desetodelni pokušaj USA Networka da iz pera Tima Kringa dobije priču o tajnoj organizaciji koja je iznedrila Jasona Bournea. Jason Bourne je počeo u knjigama ali je na ekrane stigao prvo na televiziji kada ga je u Youngovoj ekranizaciji igrao Richard Chamberlain, tako da ovom liku televizija nije strana. Međutim, TREADSTONE je serija koja je istovremeno i prequel i sidequel filmova, bavi se onim što se desilo pre i onim što se dešavalo uporedo/ posle filmova sa Mattom Damonom, naravno bez njega ali sa pominjanjem tih događaja.

Ovde u maniru Kringove najuspešnije serije HEROES imamo nekoliko Cicada agenata koji su bornovske figure i bude se širom sveta da rade naizgled nepovezane zadatke za nejasnog naručioca, a ekipa u Vašintonu ih u war roomu prati i po kuloarima raspreda ko je tu od njih šta zakuvao.

Ova serija i po događajima i po stilu referiše na filmskog Bournea poteklog od Limana i Greengrassa, mada više Limana. Imamo dosta omaža akcionim scenama iz filmova a tuče su izvedene na isti onaj hiperkinetički način kao kada ih je preuzeo stari Jeff Imada.

Michelle Forbes i ekipa prekaljenih televizijskih profesionalaca garantuje nivo, a nove zvezde u ulozi "bornova" su takođe ekspresivne. Međutim, ovih deset epizoda koliko god bile jednostavne, efikasne u world buildingu i svaka sa ponekom odličnom akcionom scenom ipak na kraju ne čine celinu već početak nečega što se na kraju nikada nije razvilo. Moglo je, ali nije moralo.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...