недеља, 26. децембар 2021.

SWAGGER S01

SWAGGER Reggie Rock Bythewooda je televizijska serija nastala u produkciji Kevina Duranta, navodno delimično inspirisana njegovim životom. Reggie Rock Bythewood ima specifičan kredibilitet za temu košarke - film LOVE & BASKETBALL režirala je njegova supruga Gina Prince-Bythewood. Ova serija kreće relativno tupo ali se onda uvuče pod kožu.


O’Shea Jackson je glavna harizmatična figura i igra glavnu ulogu trenera koja je prethodno bila dodeljena Winstonu Dukeu a on se povukao zbog navodnih fizičkih tegoba. Voleo bih da gledam Dukea ali sam izuzetno uživao gledajući Ice Cubeovog sina.


Ipak, glavni činioci su Isaiah R. Hill i Quenzhane Wallis, i dok nam je ona poznata iz BEASTS OF THE SOUTHERN WILD, on je debitant i potpuno novo lice. Izuzetno dobro se snašao i u dramskim scenama i na terenu, i jeste kanalisao nešto durantovsko u sebi, i u fizičkoj pojavi.


Cela podela je talentovana na terenu, ali ipak najbitnije je kako se snalaze u glumi. Scenario sa kojim rade nije inovativan ali je svež je reaguje na aktuelne događaje. Iako serija u sebi sadrži dozu estetizacija i povišenog realizma, ona je ubedljiva i utemeljena u trenutku. Egzekucija je grungy i deluje da je malo B, ali to joj daje sirovost. Uprkos tome što je Brian Grazer među producentima, SWAGGER nije FRIDAY NIGHT LIGHTS ali jeste serija koja kanališe realne socijalne probleme mladih sportista i taj njen B-vibe je čini jako simpatičnim autsajderskim radom za koji bih želeo da opstane.


Serija nije pravljena isključivo za ljubitelje košarke, ima veliki potencijal za crossover jer se bavi svima razumljivim temama. Isto tako veoma je poučno kako se u njoj brzo reagovalo na izazove koje je stvarnost bacila baš pred taj milje, počev od Covida pa sve do Black Lives Matter.


Videćemo šta će se desiti sa serijom jer je već prva sezona nastajala u teškoćama, no nadam se novoj sezoni.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...