недеља, 26. децембар 2021.

MARE OF EASTTOWN

MARE OF EASTTOWN Brada Ingelsbyja, u produkciji Gavina O’Connora je sedmodelna HBO detektivska serija koja se nametnula kao njihov ponos i dika u 2021. godini. Kate Winslet u glavnoj ulozi je alfa i omega ove priče, a prekaljeni profesionalac Craig Zobel, u saradnji sa direktorom fotografije Benom Richardsonom napravio je grungy i realističku fakturu i izgradio jednu zanimljivu mešavinu misterije u vrlo čistoj žanrovskoj formi i studije porodičnog života u američkoj provinciji danas.


MARE OF EASTTOWN je old school limited series po formatu, premda mogu zamisliti i novu sezonu. U tom smislu, ovaj raskošan, slojevit svet kojim se bavi ima film look, i u pogledu dramaturgije takođe možda više možemo da je sagledavamo kao sedmodelni film nego kao seriju koja treba da izgradi višesezonski kontinuitet.


Ljubiteljima HBO detektivskih serija, zanimljivo je da nešto što je bio red herring u THE UNDOING ovde postaje razrešenje cele priče. I prilično je efektno.


Sve u svemu, ovde imamo posla sa old school mini-serijom, sa film lookom, nema tu neke formalne inovacije ali sve što je preduzeto izvedeno je vrhunski.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...