субота, 31. октобар 2020.

THE WRONG MANS S01

James Corden i Matthew Baynton kreirali su seriju THE WRONG MANS, mešavinu britcoma i tipične britanske špijunsko-kriminalističke serije, stvorivši jedan pristojan zabavan ali ipak sub-edgarwrightovski derivat.

Na nivou scenarija THE WRONG MANS je uvek vrlo solidan, sporadično vrlo duhovit, ali nikada ne dobacuje do big laugh momenata, no definitivno sve vreme drži osmeh na licu gledalaca.

Šest epizoda prve sezone čine jedan story arc ali THE WRONG MANS nije isečen film, postoje određene forme strukturalnog integriteta na nivou svake epizode.

Pored odlične glume u svim ključnim ulogama, vrlo je zanimljiv i rediteljski koncept. Naime, THE WRONG MANS donosi dosta akcionih scena i obračuna, i to je uvek problem jer treba odrediti adekvatnu dozu humora u njima. Reditelj ide na ubedljivost akcionih situacija u holivudskom ključu a humor proističe iz odnosa među junacima a vrlo retko i iz njihovih radnji. Time THE WRONG MANS dosta dobro rešava problem sa kojim se suočava veliki broj akcionih komedija.

Da Edgar Wright nije sve ovo radio na jednom nivou koji je za klasu viši, svakako da bi i THE WRONG MANS imao značajnije mesto u istoriji BBC serija.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...