субота, 31. октобар 2020.

THE LAST SHIP S01

Pogledao sam prvu sezonu serije THE LAST SHIP i moram priznati da mi je ova konvencionalna, letnja, network serija (dakle nešto najdalje od onoga zbog čega je televizija danas tako uvažena) prilično prijala. Pilot epizodu je režirao Jonathan Mostow, profesionalac kog izuzetno cenim i smatram čak u određenom smislu nedovoljno prisutnim poslednjih godina, i od samog početka postavlja jasne parametre šta ćemo gledati. Seriju je producirao Michael Bay i ona jeste bayovska priča o američkom ratnom brodu poslatom na vojnu vežbu na Arktiku, za koji se ispostavlja da je deo tajnog pokušaja da se nađe lek za epidemiju smrtonosnog virusa koji se širi planetom.


Serija je adaptacija romana Williama Brinkleya a priča o brodu koji izbegava virus poznata nam je iz Fukasakuovog filma VIRUS, velike internacionalne kopordukcije s kraja sedamdesetih. U sebi nosi dosta smisla za humor u prikazu postapokaliptičnih okolnosti - recimo bazu Guantanamo koju su preuzeli zatvorenici iz Al Kaide jer su bili izolovani i ostali nezaraženi, ali ima isto tako i jak hladnoratovski vajb sa ruskim brodom kojim komanduje admiral koji je u najboljem smislu preslikan iz filmova Reaganove ere.


THE LAST SHIP ima jednostavnu postavku i ne donosi puno iznenađenja ali to što radi, radi jako dobro. Svakako ću pogledati i sledeću sezonu.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...