субота, 31. октобар 2020.

BALLOT MONKEYS

Pogledao sam BALLOT MONKEYS Guya Jenkina i Andy Hamiltona i reč je o vrlo zanimljivoj seriji koja se nadovezuje na Jenkinove slavne radove iz devedesetih. BALLOT MONKEYS je petodelni sitkom o britanskim izborima baziran na vrlo zanimljivom konceptu a to je praćenje četiri autobusa u kampanji u kojima se nalaze komični likovi bazirani na stranačkim funkcionerima i aktivistima.


U toku izbora, serija je kombinovala ranije napisane scenarije i aktuelne događaje koji su oblikovani u scene i snimani neposredno pre emitovanja. Ono što je najveći trijumf jeste to što ova serija zaista funkcioniše kao sitkom sa upečatljivim i smešnim likovima nezavisno od poznavanja britanske dnevnopolitičke situacije. Doduše, potrebno je određeno zanimanje za politiku i aktuelnu situaciju ali ne na onom nivou na kom svaki Srbin poznaje srpsku parlamentarnu scenu.


Dakle, serija ne samo da je odlična u svojim osnovnim žanrovskim namerama, već nudi i zanimljiv produkcioni koncept mešajući konvencionalni dramski program i event programming. Naravno, ovako nešto je moguće na televiziji koja je spremna da se našali sa pravim strankama.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...