субота, 31. октобар 2020.

THE GAME

 Pogledao sam seriju THE GAME po scenariju Tobyja Whithousea. BBC je snimio ovu šestodelnu seriju u pokušaju da povrati svoju hladnoratovsku slavu i u tome je samo delimično uspeo. Whithouseov output van serije BEING HUMAN bio je prilično sumnjiv i to važi i za THE GAME. S jedne strane, whithouse želi da oživi le Carreovu poetiku ali ipak ne uspeva da dosegne suptilnost već odnose neumitno svodi na najjednostavnije postavke.

U vizuelnom pogledu, THE GAME ima ambicije koje reditelji ne realizuju do kraja i naprosto ostaje više kao korektno beleženje osrednje rekonstruisanog hardvera nego ubedljiva interpretacija epohe - bilo da očekujemo nešto kao MAD MEN ili nešto kao AMERICANS.

THE GAME do kraja ostaje u tim osrednjim dometnima. U krajnjem zbiru verovatno ne dobacuje ni do THE HOUR. Ipak, BBC i Toby Whithouse ne rade stvari slučajno. Tako i ova serija uprkos nemogućnosti da crossoveruje ima svoju funkciju za fanove žanra.

Zana Marjanović i Goran Navojec pojavljuju se u manjim ali važnim ulogama.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...