субота, 31. октобар 2020.

FROM DUSK TILL DAWN S01

Pogledao sam prvu sezonu FROM DUSK TILL DAWN Roberta Rodrigueza. Prva sezona ima dosta aduta ali i jednu jako krupnu manu. Naime, prva sezona je praktično razrada originalnog filma tako da gledaoci u principu znaju o čemu se radi, a u uvodnom delu pomalo pati i od sindroma RAVNE GORE a to je da tek na polovini sezone dođu “na Ravnu Goru” odnosno u paklenu krčmu Titty Twister. 


E sad, u Titty Twisteru, stvar ponajviše počinje da se razlikuje u odnosu na film, i tu slede najveće inovacije u odnosu na Tarantinov scenario.


Ako imamo u vidu da će većina gledalaca biti privučena ovoj seriji baš na osnovu filma, ne mogu da kažem da razumem odluku da prva sezona bude rekonstrukcija bioskopske verzije. Međutim, možda Rodriguez i ekipa imaju neke drugačije informacije, ili znaju da fanovi filmova hoće da gledaju jedno te isto ili se obraćaju nekima koji nisu gledali film, a takve je teško naći kod nas, mada možda ih ima u SAD.


Ono što je unutar serije dobro za početak jeste glumačka podela. Šteta je što se Don Johnson ne pojavljuje više kao rendžer Earl McGraw, u ulozi koja je obesmrtila Michaela Parksa, ali je i ovo koliko se pojavljuje sasvim dovoljno da podseti na svoje slavne dane. Zatim, tu je dobra podela u ulogama Braće Gecko te face poput Roberta Patricka, Billa Sadlera, Jakea Buseya, Adrianne Palicki i Wilmera Valderrame. Konačno, Rodriguez je režirao prve četiri epizode, i moram priznati da u pogledu inscenacije i svega ostalog, ovo više liči na film od većine stvari koje je snimio posle odličnog FACULTYja pre dobrih petnaestak godina. Pucnjava i saspens su muški urađeni.


Ono što mi je olakšalo gledanje prve sezone jeste to što sam je bindžovao i mislim da je ovo idealna serija za to. Isto tako, gledaću i drugu sezonu pa se nadam da će tu da se dese i neke nove stvari. Sasvim sigurno neće razrađivati DTV nastavke serijala.


FROM DUSK TILL DAWN jeste jedna od onih serija gde se čovek naizmenično pita da li su budale oni što su ovo snimili ili ja što ovo gledam, ali definitivno nudi dosta guilty pleasure momenata.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...