субота, 31. октобар 2020.

FRESH MEAT S04

Posle četiri sezone, završio se FRESH MEAT, i reč je o jednom od najznačajnijih sitkoma koji su se pojavili u poslednjih desetak godina na britanskoj televiziji. Za početak, ovo je jedna od najznačajnijih kreacija Jesse Armstronga i Sam Baina, dvojice od najznačajnih britanskih scenarista u ovom periodu. Format od četiri sezone ispratio je ritam stuentskog života u koji je serija i bila smeštena i vrlo dobro ga je dramaturški rekonstruisala, ne samo kroz autentičnost emocija već i kroz mehanizam vezivanja za likove.


Serija se pokazala kao rasadnik talenata. Ne samo da su glumci Jack Whithall, Charlotte Ritchie i Zawe Ashton dobili serije BAD EDUCATION, SIBLINGS i NOT SAFE FOR WORK koje headlineuju, već je afirmisala i pisce, recimo Kaith Akushieja koji je kreirao SIBLINGS.


Nažalost, četvrta sezona nije bila dobra i kao da je želela da uguši seriju time što je stvorila utisak da u njoj više nema života. Tome nije pomogla ni činjenica da su dve epizode pisali doajeni Armstrong & Bain odnosno Tony Roche.


Pa ipak, i četvrta kao najslabija sezona, ostala je dovoljno simpatična da se FRESH MEAT završi koliko-toliko na vreme, dakle pre nego što se smučio publici.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...