субота, 31. октобар 2020.

BAD EDUCATION S01

 Pogledao sam prvu sezonu britanske komedije BAD EDUCATION čiji je kreator komičar Jack Whitehall, mlada snaga tamošenje scene, fanovima serije FRESH MEAT poznat po ulozi JPa.

BAD EDUCATION je u pogledu strukture i humora znatno jednostavniji od FRESH MEATa, uostalom ima i uobičajeno sitcom trajanje od pola sata. Jack Whitehall kanališe JPa u ovoj seriji ali nema ostalih likova sa svojim personama a po anarhičnoj atmosferi BAD EDUCATION evocira uspomenu i na sjajnu C4 seriju TEACHERS.

Humor je, naravno, individualna stvar ali nisam imao primedbe koje je izneo deo kritika u vezi sa time da se Whitehall, navodno, ne angažuje dovoljno i da su gegovi usiljeni. Moj utisak je bio upravo suprotan.

Prva sezona BAD EDUCATION jeste svoj humor postavila direktno i predvidivo ali meni je to sve savršeno funkcionisalo.

Whitehall će za ABC lično raditi američki rimejk. Ipak, plašim se da ABC nije pravo mesto za takvu seriju i da bi BAD EDUCATION u tamošnjoj izvedbi mogao ponoviti neuspeh američog rimejka TEACHERSa.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...