недеља, 3. јануар 2021.

THE WILDS S01

THE WILDS je serija koju je kreirala Sarah Streicher koja kombinuje Young Adult likove sa konceptom sličnim LOSTu, samo bez metafizičkih pretenzija.


Ovog puta reč je o grupi traumatizovanih devojaka koje odlaze na Havaje kako bi predahnule u jednom kampu za psihofizički oporavak. Tokom putovanja, avion se ruši i one završavaju na pustom ostrvu.


Ubrzo potom počinjemo da postavljamo pitanje da li je sve baš onako kako one misle da jeste. A dotle pratimo priče koje su ih ispratile na taj put i njihove konflikte na samom ostrvu.


Sarah Streicher dosta duguje LOSTu u konicpiranju svega ovoga i ona to maltene i ozvaničava u nekoliko replika, ali ova ženska YA postavka u formatu drame zatvorene situacije zapravo nudi jednu veoma intenzivnu zanimljivu seriju, sa dobrom glumom, zanimljivim odnosima i čitavim nizom dobro osmišljenih međuljudskih relacija koje s+osvežavaju razne klišee koji su nam delovali potrošeno.


LOST sam pomenuo kao referencu a ovoj seriji je odmah posle strima svih epizoda, Amazon odobrio i drugu sezonu - dakle, u prvoj sezoni se stvari ne rešavaju do kraja, ali se slažu do neke zadovoljavajuće tačke, i ova serija ima sve predispozicije da bude Amazonova flagship open-ended serija, ali isto tako i da bude jedna od njihovih “održivih” i zaista “televizičnih” produkcija koje nisu produkcione van nekih rutinskih okvira kao što je recimo THE BOYS.


Ovakvu seriju po tempu mogu da zamislim na nekom networku, a po edgeu i sadržaju i na nekom premium cableru, dakle ovo je jako dobro urađen televizijski posao.


Ton seriji je u prvoj epizodi postavila Susanna Fogel koja postaje sve bitniji televizijski autor. Nadam se da je to ipak neće previše udaljiti od filma gde se do sada dobro snalazila.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...